БИЦИКЛА СА КОРПОМ ПОРОДИЦИ МИТЕВ
9.06.2011

Четврта бицикла са корпом за сакупљање секундарних сировина, коју на предлог ромске невладине организације Центар за активну комуникацију додељује Градска општина Палилула најугроженијим лицима ромске популације,  предата је Горану Митеву у насељу Црвена Звезда. Ова активност се остварује у оквиру пројекта „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“, из програма  Exchange 3. Протеклог месеца подељене су три бицикле. Горану Митеву, који је инвалид и корисник социјалне помоћи, бициклу су  уручили  председник Скупштине градске општине Палилула, Милан Ђурђевић и члан Већа Милош Стојковић. По речима Ђуређевића, овај гест има социјалну компоненту и обезбеђује да лица која сакупљају отпад на територији општине Палилула, то чине на савремен начин, не загађујући животну средину.

Породица Горана Митева, коју смо недавно обишли у оквиру нашег програма желимо да помогнемо и на овај начин - истиче члан општинског Већа Милош Стојковић. Горан је инвалид, има три сина и једну ћерку и сви живе од помоћи од 7.400 динара, која нередовно пристиже на име туђе неге. Супруга обезбеђује новац сакупљањем секундарних сировина. Овај скроман поклон, каже Стојковић, пуно ће олакшати њен рад и побољшати квалитет живота породице.

Социјално-угрожени становници Палилуле могу добити потребне информације о коришћењу бесплатних услуга мобилних тимова пројекта на телефон 018/ 244-587 или у својим месним кацеларијама. Услуге обухватају медицинску помоћ угрожених категорија становника, мерење крвног притиска и шећера у крви, пружање лекарске саветодавне помоћи, психо-социјалне помоћи и подршке правне помоћи. Овај пројекат финансира Европска унија, преко Сталне конференције градова Србије, у оквиру програма EXCHANGE 3 и траје до новембра месеца ове године.